Koncertas Anykščiuose

Paskutinį pavasario šeštadienį, gegužės 29 d. choras „Saluto“ koncertavo Anykščiuose. Čia dainininkus pakvietė ir svetingai priėmė šio miesto moterų choras „Godos“, vadovaujamas Gražinos Kovaitės.

Nors koncertas buvo numatytas tik vakare, choristai į jaukų Anykščių miestą atvažiavo iš pat ryto. Svetingi šeimininkai svečiams priminė literatūrinį krašto paveldą – buvo aplankyti A. Vienuolio ir A. Baranausko memorialiniai muziejai, kopiama į J. Biliūno „Laimės žiburį“; kartu paminėjo senąją krašto istoriją – choristai turėjo progą pasižvalgyti į vaizdingas apylinkes nuo senosios Mindaugo sostinės Vorutos piliakalnių. Ne tokius senus laikus priminė kelionė siauruku, apsilankymas senojoje stotyje ir muziejuje.

Pavakaryje kupini gerų emocijų, „Saluto“ dainininkai Anykščių koplyčioje, garsėjančioje puikia akustika atliko programą „Dainos sparnais per šimtmečius“, kurioje skambėjo lietuvių autorių kūriniai nuo XVI iki XX a. Nuoširdūs plojimai ir žvilgančios klausytojų akys rodė, kad chorui daina pavyko atsidėkoti už svetingą priėmimą. Išvyką vainikavo linksmas vakaras kaimo turizmo sodyboje prie ežero, kuriame dainos skambėjo vis garsiau, o šokiai galėjo tęstis ir iki ryto…