Festivalis Vydūno 150-ioms gimimo metinėms

2018 m. balandžio 29 d. choras SALUTO dalyvavo chorinės muzikos festivalyje,  skirtame Vydūno 150-ioms gimimo metinėms Vilniaus šv. Kotrynos bažnyčioje.

Šis koncertas choristo atmintyje išliko kaip pabaigos akcentas, sekant kelių metų koncertus, sietinus su Vydūno vardu. Prieš 4 metus choras “Saluto” koncertavo Tilžėje (dab. Sovetskas, Kaliningrado sritis). Ten, ieškodami lietuvybės ženklų ir išsamiai pabendravę su vietos lietuviais, radome memorialinę lentą, menančią apie ten gyvenusį kūrėją.

Taip pat ne kartą patriotinėse programose skambėjo Vydūno (Albertas Storosta) dainos. Choras ruošė netgi vaizdo klipą pagal Vydūno dainą “Kanklės mano rankose”.  Taigi, sąsajų daug. 

Po koncerto kiekvienas choristas iš organizatorių gavo po nedidelį pilką ovalų ženklelį su žodeliais “Sveikata, Jaunumas, Grožė”.  Hmm … teko susimąstyti apie švelnių spalvų linijų užuominą apie būtį, gyvenimo prasmę ir kiekvieno žmogaus misiją šioje žemėje.  Ir įsisąmoninti Vydūno kadaise pasakytą išmintį: „mūsų dainos yra to paties ypatingumo, kaip mūsų prigimtis“.