„Saluto“ ąžuoliuko sodinimas Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyne

O priešistorė buvo tokia: 2018 metų gegužę choras Valstybės atkūrimo 100-mečio proga koncertavo Lietuvos tautinio atgimimo ąžuolyne, kuris kasmet vis vešliau sulapoja Ožkabaliuose, dr. Jono Basanavičiaus gimtinėje. Oi, kaip norėjome ir mes prisidėti prie šio didingo parko plėtros. Ir… tereikia geros valios žmonių, kad svajonė išsipildytų. Mūsų Raimondas viską apgalvojo ir suorganizavo nuo A iki Z. Pirmas žingsnis – Raudondvario medelynas. Grupelė entuziastų išsirinkome gražų ąžuoliuką, kurį iškasė vietiniai darbuotojai.

Vieta mūsų ąžuoliukui jau buvo parinkta naujame dar visiškai mažai apsodintame plote, kuris tik 2018 m. pradėtas želdinti. Ėjome tolokai. Radome jau iškastą duobę. Pirmiausia vyko medelio primatavimas duobei.

Štai Jis, iš visos širdies ir meilės pasodintas naujasis ąžuolyno gyventojas! Pamatavome aukštį – 256 cm, storis – lieknas.

Linkėdami mūsų medeliui augti stipriam ir pragyventi visus mus ilgai ilgai, padainavom jam visą istoriją apie ąžuolo sodinimą. Saulė, tvenkinukas, lengvas vėjelis, apsalusi iš malonumo širdis, neeilinė kompanija – ar daug žmogui reikia iki pilnos laimės?!