„Saluto“ vaizdo klipo filmavimas

2018 m. balandžio 19 d. vyko choro SALUTO filmavimas vaizdo klipui, skirtam Vydūno 150-ioms gimimo metinėms. Tam pasirinkta Vydūno daina „Kanklės mano rankose”. Choristams tai buvo smagi patirtis ir galvosūkių sprendimas pasirenkant vietą, pozavimą, aprangą, atlikimo imitavimą. 

Dainuoti vaizdo įrašui po atviru dangumi, nematant klausytojo – čia buvo keista, netikėta choro patirtis. O kur garsas? Kaip dainuoti sukuriant emociją, kurios neįmanoma sukurti be tikro klausytojo „čia ir dabar”?

Bet čia dar ne viskas. Pasitaikė itin žvarbi diena. Tačiau mums, (o, dangau!) vos pradėjus procesą, nušvito saulė. Nusimetę striukes, jau vaizdavomės drąsiais ir šypsojomės, pirštų galiukais trūkčiodami „kada, na kada gi jau galima bus čiupt šiltus apdarus?” Prasidėjus filmavimui, vadovei Ramutei pradėjus diriguoti, kartoti dainos fragmentus skirtingose lokacinėse vietose, šaltis kažkur dingo… 

Filmavimas įpareigoja sukurti vizualų vaizdinį, atspindintį sumanymo idėją. Turėjome atrodyti gražiai, įtaigiai, tuo pačiu ir laisvai, nesuvaržytai. Stengėmės, darėme, palaikėme, ir mums pavyko.