Festivalio „Muzikiniai penktadieniai“ koncertas Gelgaudiškio dvare

Dvarų kultūra Lietuvoje atgimsta koncertais ir kitais gražiais muzikinės kultūros renginiais. 2023 m. birželio 9 d. vyko antrasis festivalio „Muzikiniai penktadieniai“ Gelgaudiškio dvare koncertas.

Koncerte dalyvavo tarptautinių ir respublikinių konkursų laureatas, Kauno muzikinio teatro ir LNOBT solistas Joris Rubinovas (bosas) ir Kauno mišrus choras SALUTO, vadovė Ramutė Štreimikytė, koncertmeisterė Dalia Jatautaitė. Koncerto programa buvo sudaryta iš įvairios nuotaikos ir turinio kūrinių. Skambėjo lietuvių kompozitorių – L. Abario, D. Zakaro, R. Mitkaus, J. Naujalio, V. Klovos harmonizuotos lietuvių liaudies dainos ir originalūs kūriniai. Choras SALUTO taip pat atliko B. Smetanos, J. M. Martino, M. Raczynski kompozicijas. 

Šiltą penktadienio vakarą choras SALUTO svečiavosi viename iš Suvalkijos perlų – restauruotame Gelgaudiškio dvare, kuris garsėja savo kultūrine edukacine veikla. Taigi, atvykome dainuoti vasaros koncertų festivalyje “Muzikiniai penktadieniai Gelgaudiškio dvare 2023”.

Mus pasitiko nuostabių bijūnų spalvos ir aromatas. Mėgavomės puikia salės akustika.

Koncerto lygiavertis dalyvis buvo Joris Rubinovas – nepaprastai gražaus tembro bosas, turintis išskirtinius aktorinius gebėjimus ir atlikimo raišką. Joris – tarptautinių konkursų laureatas, LNOBT bei Kauno muzikinio teatro solistas. Jam, o taip pat ir chorui jautriai akompanavo vargonininkė Dalia Jatautaitė.

Koncerto pabaigoje galingai nuskambėjo Ūdrio daina iš V. Klovos op. “Pilėnai” kartu su choru. Miela buvo dainuoti labai dėmesingai publikai.

Gelgaudiškio kultūros centro direktorė Diana Šležienė dėkojo nuostabiais pinavijų žiedais. Kai Diana pakomentavo, kad mūsų balsai kėlė dvaro stogą, visi prapliupome juoktis.

Po koncerto mūsų laukė karštas kugelis, kurį dalino pačios renginio organizatorės! Viliojantis kvapas maloniai kuteno nosis ir gomurius…

Choristė Irutė visų vardu dėkoja gerb. Dianai už šiltą priėmimą ir galimybę įsiterpti tarp gausybės norinčių dvare koncertuoti. Savo ruožtu Diana dėkoja Irutei, kuri buvo šios išvykos sumanytoja ir siela.

SALUTO sudainavo choro šaukinį prieš atsisveikinant ir žadant atvykti ilgai edukacinei ekskursijai.