Kovo 11-osios koncertas Birštono Kurhauze

2018 m. kovo 11-ąją Birštono Kurhauze choras “Saluto” surengė koncertą, skirtą Lietuvos Respublikos Nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti. Renginio vedėjas, “žodžio kišenėje neieškantis” režisierius, patriotinių eilių skaitovas Petras Venslovas, prieš 30 metų spektaklyje vaidinęs Vydūną (pagal Gedimino Jankaus dramą „Amžinas keleivis“),  koncerte pritapo kaip harmoninis subdominantinis akordas. Žaidžiant toliau harmonijos muzikiniais šachmatais, tai dominantė be jokios abejonės yra mūsų vadovė Ramutė, o tonika – choras “Saluto”.

Birštone nuo pat kurorto formavimosi pradžios labai aiškiai buvo suvokta poilsio ir pramogų kultūros reikšmė, kaip vienas svarbiausių kurorto veiklos elementų. Žodis „kùrhauzas“ yra kilęs iš vokiečių kalbos. Tai poilsio namų koncertų, šokių salė su bufetu. 

Tarsi žinodami šiuos faktus,  po koncerto prisėdome papietauti ten esančioje kavinėje. 

Norintieji sveikatintis, tęsė procedūras individualiai – vieni mineralinio vandens paviljone „Birutės vila“ mėgavosi mineralinio vandens baseinu ir vandens garinimo siena, kiti basomis vaikščiojo Kneipo masažiniu taku, treti skubėjo grįžti į savo šeimas, o dar kiti pasiliko pasivaikščiojimams po Birštono pušyną palei Nemuną. 

Choro dainininkai  dar nė sykio neatsisakė gamtos teikiamos naudos ir džiaugsmo, sveiko oro ir gerų emocijų.