Kalėdinės muzikos koncertas Įgulos bažnyčioje

Kasmet norisi keisti kalėdinio koncerto vietą. 2011 m. gruodžio 26 d. koncertui pasirinkome Šv. Arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčią. Čia vyko IV sakralinės muzikos festivalis “Kalėdas pasitinkant”.

Mūsų partneriai buvo vaikų ansamblis – estradinio dainavimo studija “Tu ir aš” (vad. Rita Beitnaraitė), solistė Gabrielė Jocaitė (sopranas), vargonininkė Dalia Jatautaitė. Koncerto vedėja – Daiva Bendaravičienė.

Naujų narių krikštynos

Kiekvienais  metais choras sulaukia naujų narių. Ne išimtis ir 2011-ieji. Kadangi prieš metus krikštynų nerengėme, tai dabar “nekrikštų” prisikaupė. Reikėjo gelbėti situaciją.

Po kalėdinio koncerto sobore nutarėm naujokus ir tuos, kurie vis kažkokiu būdu išsisukdavo nuo procedūros, teisiškai priimti į kolektyvą, tai reiškia – pakrikštyti. Šiai procedūrai atlikti bei, žinoma, užkąsti bei sušilti, pasirinkome arčiausiai esantį restoraną “Bernelių užeiga”.

Vyriausias choro narys, o dar ir prezidentas Antanas, jau patentuotas vyriausias krikštytojas, pasikvietęs į pagalbą teisėtas choro dalyves, atsakingai skaitė choro nario priesaiką, kurią kartojo “nekrikštai”, šiuos žodžius kiekvienam jų užtvirtino prisiliesdamas su įšventinimo lazda. Padėjėjos kiekvienam naujai pakrikštytajam kabino medalį su tik jam skirtu muzikiniu vardu. Procedūrą užtvirtino užgeriant šiai progai sukurtu gėrimu.

Tuo viskas nesibaigė: pakrikštytieji už suteiktą naują vardą turėjo atsidėkoti.

Vieni dainavo, kiti kvietė pažaisti, treti pasakojo įdomią istoriją. Šaunuoliai! Ne veltui priėmėme būti tikraisiais nariais, taip išsiaiškinome kiekvieno jų sugebėjimus.

Dabar kolektyvas “in corpore”!